Bármilyen meglepően hangzik, de ez a brownie a cukkinitől lesz igazán szaftos és abbahagyhatatlanul finom. A cukkini íze egyáltalán nem érződik, és így akár a válogatós csemeték “étrendjébe” is csempészhetünk némi zöldséget. A jó brownie titka, hogy belül kicsit ragacsos és krémes marad. Ha túlsütjük akkor egy száraz piskóta lesz a végeredmény. Érdemes hát nagyon odafigyelni a sütési időre, és a brownie-t akkor kivenni a sütőből, ha a tűpróbánál a tűre még nagyon vékonyan ragad egy kis tésztaréteg.

Hozzávalók
- 3 dkg tej- és cukormentes csokoládé
- 6 dkg cukkini
- 3 tojás
- 4 dkg Barco kókuszolaj felolvasztva
- 2 dkg holland kakaópor
- 7 dkg Meru kókuszvirágcukor
- 3,5 dkg darált mandula
- 2 csipet sütőpor
- 1 csipet só
a tálaláshoz: friss áfonya vagy vaníliafagylalt
Elkészítés
A csokit apró kockákra vágjuk.
A cukkinit meghámozzuk, és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a levét kicsit kinyomkodjuk.
Egy tálba kimérjük a kakaóport, kókuszvirágcukrot, darált mandulát, sütőport és sót.
Egy másik edényben a tojásokat gépi habverővel habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a folyékony kókuszolajat.
Apránként belekeverjük a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk a lereszelt cukkinit és a csokidarabokat.
Kókuszolajjal kikenünk 4 közepes méretű ramekin szufléformát.
A formákat 2/3-ig megtöltjük tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.
Tálalhatjuk friss áfonyával vagy vaníliafagylalttal is.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
A hátteret megvásárolhatjátok a Fotókellékeknél.