Bár első pillantásra desszertnek tűnik, de egy kiadósabb reggeliként is megállja helyét ez a poharas finomság. Ráadásul csatos üvegben elkészítve még a suliba vagy a munkahelyre is magaddal viheted.
Glutén-, tej-, tojás-, szója- és finomított cukormentes!

TIPP! Ha reggelire szeretnéd elkanalazgatni ezt a mennyei finomságot, akkor érdemes a krémeket már előző este elkészíteni, így reggel 2-3 perc alatt össze tudod állítani a pohárkrémet.

Hozzávalók
2-3 főre
- 4 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál chiamag
- ½ tk útifűmaghéj
- 1 evőkanál rizsszirup vagy eritrit
- 2-3 tk mogyorókrém (tej- és cukormentes)
- 4 evőkanál gluténmentes granola vagy zabpehely
- 2 marék bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder)
Elkészítés
Egy kancsóban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, a rizsszirupot és az útifűmaghéjat.
Az így kapott chiamagos keverék 1/3-át átöntjük egy kisebb edénybe, és hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Mindkét krémet állni hagyjuk minimum 2 órát a hűtőben, amíg a chiamagok kellően megduzzadnak.
A poharakba először a mogyorós krémet rétegezzük, granolát szórunk a tetejére, majd jöhet a fehér krém, és utána a következő réteg granola – mindaddig ismételve a rétegeket, amíg a pohár szépen megtelik.
A tetejét megszórjuk bogyós gyümölcsökkel.