Almás kelbimbó sült baconnel

A kelbimbó a legnagyobb mumusom volt egész életemben. De amióta ez a recept megszületett, rendszeresen kerül az asztalra köretként egy jó kis sült pecsenye mellé.  Legutoljára lányom külön reklamált, hogy mikor készítem el már megint, mert már olyan régen csináltam és hát neki ez a kedvence.😄

Érdemes egy próbát tenni vele, mert igazán kellemes meglepetésben lesz részünk. Ráadásul egészséges is, és könnyen elkészíthető étel.



Hozzávalók

4 személyre

  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg kelbimbó
  • 3 közepes alma
  • 10 dkg bacon
  • 2 nagy csipet római kömény
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal. A kelbimbókat megmossuk és félbevágjuk.

Az almákat megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt körülbelül fél centiméteres kockákra vágjuk. A bacont apró csíkokra vágjuk.

A tűzálló tálba tesszük a kelbimbót, az almát és a bacont, megszórjuk a római köménnyel és sóval, majd jól összeforgatjuk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s